چگونه اعتماد به نفس کودک خود را بالا ببریم؟ از سری مقالات نوک قله به موضوع اعتماد به نفس پرداختیم. در این بخش از سری مقالات نوک قله قصد داریم تا به یکی از شاخه های مهم اعتماد بنفس بپردازیم. مقوله اعتماد بنفس که به خودیه خود امری بسیار مهم است. اما این بار می خواهیم اعتماد بنفس را در حوزه کودک شرح دهیم و بگوییم که چگونه اعتماد بنفس کودک خود را بالا ببریم. در ادامه با ما همراه باشید.
اعتماد بنفس
وجود اعتماد به نفس برای هر شخصی لازم و ضروری است. اما لازمه یک اعتماد بنفس قوی و پایدار این است که در سنین کودکی آن را در فرزندان خود به وجود آوریم و آن را تقویت کنیم. اعتماد بنفس، سلامت و بهداشت روان را برای شخص به دنبال دارد. پدر و مادر اولین اشخاصی هستند که می توانند این اعتماد بنفس را برای کودک به وجود آورند. اعتماد بنفس ضامن سلامت و بهداشت روانی و اجتماعی کودک است. شما در هر سنی دوست دارید که عملکرد خود را ببینید ، بسنجید و از آن راضی باشید.
اعتماد بنفس سبب می شود که نسبت به خود تصور خوب و قابل قبول داشته باشید. اینکه چه تصوری از خود داشته باشید و نسبت به خود احساس خوب داشته باشید بر عملکرد شما بسیار تاثیرگذار است.اعتماد بنفس سبب می شود که فرد نسبت به ضعف های خودش آگاهی داشته باشد و روی آنها کار کند و از نقاط قوت خود استفاده کند.
تمجید بیهوده
وقتی که از کودکتان تعریف و تمجید الکی کنید، این کار نه تنها به کودکتان اعتماد بنفس نمی دهد بلکه ممکن است اعتماد بنفس آنها را کاهش دهد. زیرا توقع کودک شما از خودش بالاتر می رود و دائما می خواهد در هر کاری موفق شود و اگر نتواند آن را به درستی انجام دهد سرخورده می شود. اعتماد بنفس کاذب در عین اینکه زود ساخته می شود به زودی هم فرو می ریزد. کودک با اولین شکست، بنای اعتماد به نفسش در هم می شکند.
کمک گرفتن از کودک
سعی کنید در کارهای مختلف از کودکتان کمک بگیرید و راه حل برخی مشکلات کوچک را به آنها بسپارید. وقتی که در کارهای مختلف از کودکتان کمک بگیرید آنها این حس را دریافت می کنند که به آنها بها داده اید و آنها نیز توانسته اند موثر واقع شوند.
کودک را مقایسه نکنید
هرگز به مقایسه کودک خود با دیگران نپردازید. این ذهنیت را برای کودک به وجود نیاورید که او از دیگران کمتر و پایین تر است.
تشویق کردن
هنگامی که کودک شما کاری را درست انجام می دهد و تلاشش را به کار می گیرد تا آن کار را به درستی به پایان برساند، او را تشویق کنید. دستاوردهای او را محترم و قابل ارزش بدانید و بابت آنها به او انرژی مثبت بدهید. آنها باید بدانند که تلاششان قابل تحسین است و کاری که انجام می دهند با ارزش است. کودک باید بداند که فارغ از نتیجه ، به تلاش های او افتخار می کنید.
تلاش کردن
به کودک خود بیاموزید که تلاش کند و به زودی از هدفی که دارند دست نکشند. به آنها بیاموزید که راه های مختلف را برای رسیدن به هدف را امتحان کنند. بتوانند ریسک کنند و خود را به چالش های مختلف بکشند.
تعیین اهداف
به فرزندان خود بیاموزید که برای خودشان هدفی انتخاب کنند. برای رسیدن به اهداف تلاش کنند، فرصت ها را غنیمت بشمارند و در نهایت با رسیدن به اهداف از نتایج آن لذت ببرند.
استعدادها
یکی از مهم ترین راه ها برای اینکه بدانید چگونه اعتماد بنفس کودک خود را بالا ببریم این است که در جستجوی استعدادهای کودکان باشیم و به آنها کمک کنیم تا استعدادها و ویژگی های خود را بشناسند و آن را شکوفا کنند. نقاط قوت خودشان را شناسایی کنند و آنها را پرورش دهند. هر کسی از استعداد و توانایی هایی برخوردار است که کافیست به آنها توجه شود.
عدم تحمیل سلایق و نظرات
سعی کنید نظرات و چیزهایی که خودتان میپسندید را به کودک خود تحمیل نکنید.این تحمیل کردن میتواند از یک چیز ساده شروع شود. مثلا بازی با وسایلی که آنها دوست ندارند و کاری که از انجامش لذت نمیبرند باشد و …. نظرات کودک را نیز محترم بدانید و نباید به گونه ای باشد که فکر کنند نظرشان مهم نیست و از خودشان هیچ قدرتی برای تصمیم گیری ندارند. همچنین میتوانید مقاله ی “ چگونه یک مدیر موفق باشیم ” را نیز مطالعه نمایید.
حمایت ها
نباید سعی کنید که همه جوره هوای کودک خود را داشته باشید زیرا این سبب می شود که کودکتان به شما وابسته شود و تکیه کند. حتی اگر شما آن کار را بهتر و سریعتر انجام می دهید نباید این کار را انجام دهید. اگر می خواهید بدانید که چگونه اعتماد بنفس کودک خود را بالا ببریم پس بهتر است این نکته را یاد آور شویم که این کار اشتیاق او را کور می کند و او را به نوعی سرخورده و نا امید می کند. اجازه دهید او نیز تلاش خودش را کند خواه با موفقیت انجام شود یا با شکست، زیرا هر دوی آنها جزیی از زندگی ما هستند.
دوست داشتن
باید فرزندتان این حس را داشته باشد که شما او را دوست دارید و او همانگونه که هست برای شما عزیز و خواستنی است. احساس دوست داشته شدن ابتدا باید در خانواده توسط کودک درک شود و او این عشق و دوست داشتن را به دیگران نیز انتقال دهد. نباید فرزند شما اینگونه برداشت کند که شما نسبت به او بی احساس و بی تفاوت هستید یا اینکه در مواقعی که موفقیت یا برتری هایی بدست می آورد او را بیشتر دوست می دارید. زیرا این باعث می شود که کودک حس ناخوشایندی را داشته باشد.
عزت نفس
به کودک خود یاد بدهید که با شکست به زودی تسلیم نشود و مجددا به راه خودش ادامه دهد . انعطاف پذیری را به آنها آموزش دهید ، زیرا آنها باید بدانند که ارزش و عزت نفس خود را تنها به دستاوردهای خود گره نزنند. او را از شکست مصون نگه ندارید. اجازه دهید دچار آزمون و خطا شود و آنها را به تلاش تشویق کنید.
نام کودک را خطاب کنید
تحقیقات نشان می دهد که خطاب کردن اسم، تماس چشمی این پیام را به کودک ارسال می کند که شما خاص هستید.
کلام آخر
سعی کردیم در این بخش به صورت ساده و روان به روش هایی بنظر ساده اما بسیار کارآمد و مفید اشاره کنیم که سبب می شود کودک شما بداند دارای ارزش و استعدادی است. اگر دارای ضعف هایی است ، نقاط قوتی هم دارد پس تنها نباید به نقاط ضعفش فوکوس کند. برای اینکه بدانید چگونه اعتماد بنفس کودک خود را بالا ببریم پیشنهاد می کنیم که این مقاله را مطالعه کنید. تجربه های خود را با ما در میان بگذارید. همچنین مقاله ” راه های افزایش اعتماد بنفس” را نیز مطالعه کنید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.