خود درگیری ذهنی و درمان آن

1389 بازدید
خود درگیری ذهنی و درمان آن

خود درگیری ذهنی و درمان آن :  ما در سایت انگیزشی نوک قله این بار به سراغ موضوع درمان درگیری های ذهنی رفته ایم. مباحث روانشناسی نیاز به بررسی عمیق دارند زیرا تاثیرات آن به مرور در روح و جسم انسان نمایان می شود. با ما همرا باشید تا به بحث و نتیجه گیری درباره این موضوع بپردازیم.

 

خود درگیری ذهنی

خود درگیری ذهنی نوعی آشفتگی ای است که در ذهن شخص اتفاق میفتد و سپس نتایج آن در جسم آشکار می شود. در پی این درگیری انسان با خود دچار تنش و کشمکش درونی می شود. خود درگیری ذهنی در همه افراد بطور یکسان بروز نمی کند زیرا افراد دارای لایه های پیچیده شخصیتی هستند. در این آشفتگی ذهنی فرد دچار جنگ و مبارزه با خود می شود.

خود درگیری ذهنی و درمان آن

علائم خود درگیری ذهنی

فرد دارای خود درگیری ذهنی معمولا دچار مشکلات  و علائمی می شود که زندگی او را تحت تاثیر قرار می دهد. این علائم معمولا در قالب نشانه هایی مثل: اضطراب، افسردگی، عدم تمرکز، کمبود اعتماد بنفس و … بروز می دهد. در ذهن فردی که خود درگیری ذهنی دارد معمولا قاطعیت جای خود را به شک و تردید می دهد. خود درگیری ممکن است در هر سن و شرایطی اتفاق بیفتد اما مهم تر از آن کنترل و مدیریت شرایط است.

خود درگیری ذهنی میتواند با علائم کوچک بروز داده شود: مثلا هنگامی که به خرید می روید و سر درگم هستید که چه چیزی را انتخاب کنید، یا وقتی آن را میخرید و از انتخاب آن شک دارید. بین انتخاب رنگ نمی توانید به نتیجه برسید، بین راه حل ها گیر میفتید و نمی تونید به درستی تصمیمی که گرفته اید مطمئن باشید و از تبعات آن نیز هراس دارید.

خود درگیری ذهنی ، روان انسان را دچار فرسایش و خستگی می کند. زیرا شما همیشه در تردید به سر میبرید و ذهن آدم دچار اصطکاک می شود. شما کمتر می توانید تصمیم قطعی بگیرید و دچار شک و دو دلی می شوید در صورتی که دچار این حالت نباشید، وقتی شما تصمیمی می گیرید دیگر باید آن را تمام شده بدانید نه اینکه دائما به آن بیندیشید و آن مسئله را برای خود لاینحل بگذارید. خود درگیری ذهنی می تواند در یک مقطع حساس ایجاد شود و سپس بهبود یابد. مانند مواقعی که به یکباره دچار حادثه یا اتفاقی می شوید این اتفاق ممکن است مانند: تصادف، از دست دادن عزیز، از دست دادن شغل، بیماری خود و عزیزان باشد.

انسان هایی که دچار این مشکل می شوند به مرور از دیگر افراد و حضور در جمع فاصله می گیرند. با این امید که بتوانند خود را از این شرایط خارج کنند اما گاها بیشتر هم در این مشکل فرو می روند.

مهم ترین راه حل برای حل مشکل خود درگیری ذهنی و درمان آن رها کردن شک و تردید ها است. شک و تردید شامل هر چیزی است که آدم نسبت به انتخاب آن مصمم نیست. مانند: خانه ای که در آن زندگی می کنید، شغلی که دارید، روابطی که با دیگران دارید و خیلی موارد دیگر که باید در آن تجدید نظر کنید. پس در این قضیه تعلل نکنید و خو را رها کنید. همچنین به شما مطالعه ی مقاله ی ” تاثیر روانشناسی در زندگی ” پیشنهاد می کنیم.

خود درگیری ذهنی و درمان آن

در خود درگیری ذهنی درگیر اتفاقاتی می شوید که در گذشته رخ داده است یا اتفاقاتی که هنوز اتفاق نیفتاده است. شما مدام به گذشته و آینده سیر می کنید و اتفاقات را کنکاش می کنید. در حالی که متوجه زمان حال و اتفاقاتش نیستید. هنگامی که ذهن خود را مشغول کنید و با خود بگویید که کاش در فلان موقعیت این کار را کرده بودم یا نکرده بودم، اگر مدام رفتارهای دیگران را مرور کنید و نسبت به آن آزرده شوید، به ترس ها و شکست ها بیندیشید پس شما در خود درگیری ذهنی به سر می برید.خوب است اطلاعات دقیقی درباره ی چگونه اعتماد به نفس کودک خود را بالا ببریم؟ داشته باشید.

 

درمان خود درگیری ذهنی

مشاوره

هنگامی که دچار این حالت شدید، از کمک های یک مشاوره بهره ببرید تا شما را به راه درست اهنمایی کنند و از بار ذهنتان کم کند.

 

تصمیم گیری

از مهم ترین عواملی که می تواند به خود درگیری ذهنی شما دامن بزند، عدم تصمیم گیری و ماندن در شک و دو دلی است. کارهایتان را به ترتیب اولویت دسته بندی کنید و برای هر کدام راهی را انتخاب کنید. کارهایی که مهم تر از بقیه هستند را از ابتدای لیست برنامه ریزی کنید و سپس برنامه های کم اهمیت را بگنجانید. نگذارید برنامه هایی که مشخص کرده اید به تعویق بیفتد زیرا ذهنتان را اشغال می کند.

درمان خود درگیری ذهنی

سرگرم شدن

یکی دیگر از راه های کم کردن خود درگیری ذهنی و درمان، سرگرم کردن خود و مشغول شدن به کارهایی می باشد که آن ها را دوست دارید و با انجام آن ها ذهنتان را مشغول می کنید. کارهایی مانند قدم زدن، کتاب خواندن، نوشتن، تماشای فیلم و سریال ، گوش دادن به موزیک و حتی نوشیدن یک قهوه و … می تواند حس خوبی در شما ایجاد کند و به گونه ای ذهنتان استراحت می کند و آرام می شود. پس تاثیر آن را دست کم نگیرید و حداقل برای مدت زمانی خودتان را مشغول کاری کنید تا از افکار بیهوده رها شوید.

 

حذف کردن

شاید شما در دوراهی انجام کاری باشید یا فکری ذهنتان را مشغول کرده است. در نهایت شما باید انتخاب کنید. اگر مرتبا در تردید باشید و بجای تمرکز روی یک گزینه روی چندین گزینه فکر کنید و سر در گم باشید نه تنها انرژیتان هدر میرود بلکه به جواب درستی نیز نمی رسید. سعی کنید موارد اضافه را حذف کنید و گزینه های خودتان را محدود کنید تا ذهنتان درگیر نشود. در اصل کلام باید بگوییم که کارهایی را که باعث تردید می شوند را رها کنید تا از بار روانی شما کاسته شود.

 

دوری از منفی ها

با جملات منفی خودتان و انرژیتان را تضعیف نکنید. از خودتان بدگویی نکنید و رفتارهای منفی را به خودتان نسبت ندهید زیرا  اگر ذهنیتی را به خودتان نسبت دهید و آن را باور داشته باشید بر روی شما تاثیر مستقیمی دارد. در عوض خود را با افکار مثبت پر کنید و اندیشه تان را درست پرورش دهید. در این زمینه می توانید از مدیتیشن هم بهره ببرید و تمرکز کنید و از جملات تاکیدی و مثبت هم استفاده کنید.

خود درگیری ذهنی و درمان آن

کلام آخر

سعی کردیم در این مقاله به بررسی اجمالی خود درگیری ذهنی و درمان آن بپردازیم. احتمالا این مشکل برای شما هم پیش آمده باشد. خود درگیری ذهنی همچون ندایی است که از درون شما به گوشتان می رسد و دائما در حال کنکاش و تجزیه اتفاقات، دوستان، رفتارهای دیگران و حتی خودمان است. به سختی عبور می کند و افکار منفی را پرورش می دهد و در نهایت باعث بروز علائم جسمی و روحی می شود. اگر چنین حااتی را تجربه کرده اید حتما به درمان آن بپردازید و نظراتتان در این باره را با ما به اشتراک بگذارید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://nokeghole.com/?p=2907
اشتراک گذاری:
واتساپ

نظرات

0 نظر در مورد خود درگیری ذهنی و درمان آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.