راه های افزایش اعتماد به نفس: در این قسمت از سری مقالات سایت انگیزشی نوک قله قصد داریم که به راه های افزایش اعتماد بنفس اشاره کنیم. اعتماد بنفس همان عاملی است که به عزت نفس آدمی منجر می شود. نباید اعتماد بنفس خود را به موفقیت ها و دستاوردها گره بزنیم، در این صورت احساس کمبود و کاستی را همیشه احساس می کنیم. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی راه های افزایش اعتماد بنفس بپردازیم.
اعتماد بنفس چیست ؟
تا بحال به این فکر کرده اید که اعتماد بنفس چیست و از چه چیزی ناشی می شود؟ آیا اعتماد بنفس فقط از دستاوردها و موفقیت های شما ناشی می شود؟ باید به شما بگوییم که خیر. اگر دست روی دست بگذارید و کاری نکنید تا مبادا شکست بخورید و به اعتماد بنفستان خدشه وارد شود، راه خوبی را در نظر نگرفته اید. به این بیندیشید که بسیاری فعالیت، شغل و درآمد خوبی دارند اما به طور حقیقی اعتماد بنفس ندارند. اعتماد بنفس حالتی از ذهن است که شما باید آن را درون خودتان تقویت کنید. داشتن اعتماد بنفس می تواند زندگی شما را دگرگون کند.
بنا کردن اساس اعتماد بنفس بر دستاوردها و موفقیت ها می تواند به شما حس اعتماد بنفس گذرا و موقتی را القا کند. شما گاهی اوقات در انجام کاری موفق هستید و گاهی نیستید. پس نباید با هر تغییری اعتماد بنفستان دستخوش تغییر شود.
شانس و اقبال
فردی که کمبود اعتماد بنفس دارد حتی شاید به موفقیت های خود شک کند. او موفقیت های خود را به شانس و اقبال گره می زند، حتما شنیده اید که چقد این جملات تکراری را می گویند : ” چه شانسی آوردم که در فلان مصاحبه قبول شدم” ، ” چه شانسی دارم که فلان در آمد را دارم” .اگر می خواهید اعتماد بنفس واقعی را پیدا کنید باید به اتفاقات و موقعیت ها بی توجه باشید و به آن تکیه ندهید. اگر اینگونه نباشد پس با هر شکست بنای اعتماد بنفستان فرو می ریزد. زیرا در آن لحظه از خودتان رضایت نداشته اید. باوری که شما نسبت به خودتان داشته اید محقق نشده و شما خودتان را برای احساس عدم اعتماد بنفس آماده کرده اید.
هیچ کدام از ما نمی توانیم این تضمین را بدهیم که به خواسته ها و اهدافی که داریم میرسیم و همیشه روی نتیجه مثبت قضایا حساب کنیم. شما می توانید نهایت تلاشتان را برای تحقق آن به کار بگیرید و سعی کنید که به آن جامه عمل بپوشانید. وقتی اعتماد بنفستان را بر اساس “وجود خودتان ” بنا کنید، آنگاه دیگر اعتماد بنفسی که بدست آوره اید حقیقی و واقعی است و هر اتفاق، رویداد و شخصی نمی تواند آن را از شما سلب کند. پیشنهاد میکنیم از مقالات هدف گذاری هم دیدن کنین.
اراده قوی داشته باشید.
اعتماد بنفس واقعی از اراده و تصمیم به وجود می آید. از اینکه کار و تصمیمی که دارم را انجام خواهم داد. اعتماد بنفس از اراده و تلاش برای رسیدن به هدف ایجاد می شود. برای انجام کارها و اهدافتان شما باید بستر وقوع آن را نیز مهیا کنید. اگر مهارت و آموزشی لازم است ، فرا گیرید تا مهارت اهداف بالقوه تبدیل به اهداف بالفعل شوند. اگر برای رسیدن به آنها سستی کنید، مطمن باشید که این شروعی است برای از دست رفتن اعتماد بنفس شما.
غرور نداشته باشید!
آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که میخواهید در شروع هرکاری پیروز و موفق باشید؟ تا بحال با چنین افرادی سر و کار داشته اید؟ شاید شما بارها دچار خطا و اشتباه شوید تا اینکه موفق شوید. اینکه بخواهید برای بار اول کاری را بدون عیب و نقص پیش ببرید منجر به غروری میشود که عامل شکست را ایجاد می کند. برای آنکه موفق شوید باید شکست بخورید، تجربه کسب کنید و موفق شوید.
بهانه جویی نکنید.
شاید پیش آمده باشد که شما توانایی و مهارت انجام کاری را داشته باشید اما با این بهانه که “هنوز اعتماد بنفس کافی برای انجام آن را ندارید، نیاز به زمان دارید، فرصت مناسبتری لازم دارید ” دائما برای تحقق آنها صبر کنید و آن را به آینده موکول کنید. این کار نه تنها برای شما اعتماد بنفسی را به عمل نمی آورد بلکه آن را کمتر هم می کند. برای شناخت بیشتر راه های افزایش اعتماد بنفس مقاله ” درمان اعتماد به نفس پایین” را نیز مطالعه کنید.
شرطی نشوید.
اگر داشتن اعتماد بنفس را به “اما” و “اگر” موکول کنید ، دیگر آن حس اعتماد بنفس را از دست می دهید. شما خود را مشروط بر این کرده اید که اگر فلان اتفاق بیفتد، فلان کار درست شود پس اعتماد بنفس دارم. شاید این پروسه زمان زیادی ببرد پس اعتماد بنفس خود را بیهوده به دست زمان ندهید. شرطی نشوید و خودتان را شرطی دوست نداشته باشید.
لیست تهیه کنید.
یک لیستی تهیه کنید که در آن راه هایی که به شما حس رضایت از خودتان را می دهد را بنویسید و آنها را انجام دهید. با این کار شما تمرینی را انجام می دهید که به افزایش اعتماد بنفس شما کمک زیادی می کند. اینگونه شما حس عزت نفس و قدر دانی را در خودتان بیشتر به وجود آورده اید.
ترس نداشته باشید
این طبیعی است که هر چه آرزوهایتان بزرگ شود، ترس هایتان نیز بزرگ تر می شود. این ترس نباید منجربه ترس از شکست بشود. از ترسی که دارید آگاه باشید اما از تلاش خود برای رسیدن به اهداف غافل نشوید و هر چه بیشتر برای رسیدن به آن تلاش کنید.
قدم اول را بردارید.
تا اینجا به معرفی یکسری از راه های افزایش اعتماد بنفس پرداختیم . اما سؤالاتی از شما داریم، چه آرزوها و اهدافی دارید؟ برای رسیدن به آنها چه اقداماتی را انجام داده اید؟ اکنون زمان آن است که یک قدم برای رسیدن به هدفتان بردارید. هر چه بیشتر تلاش کنید و برای رسیدن به اهدافتان رو به جلو حرکت کنید، اعتماد بنفستان بیشتر می شود. اولین قدم را محکم بردارید.
مسئولیت پذیر باشید
عذر و بهانه آوردن از نشانه های فرد بی اعتماد بنفس است. کسی که مسئولیت نمی پذیرد مدام برای تنبلی و کوتاهی های خود بهانه می آورد و از به دوش گرفتن مسئولیت آن شانه خالی می کند.
حس حمایت گری
تا بحال شده است سعی در جلب توجه و نگاه های دیگران داشته باشید؟ نسبت به خود احساس بدبختی یا ضعف داشته باشید؟ اگر اینگونه رفتار می کنید تا توجه و محبت دیگران را به خود جلب کنید، بیشتر اعتماد بنفس خود را خدشه دار می کنید. چون حس می کنید این گونه افراد به شما بیشتر توجه دارند و کمکتان می کنند. شما نباید منتظر حمایت و کمک های دیگران باشید.
کلام آخر
آنچه در این مقاله گفته شد راه های افزایش اعتماد بنفس بود که به اختصار شرح داده شد. عوامل شناخت افزایش اعتماد بنفس راهی ست برای ترمیم و افزایش اعتماد بنفس. اینکه بدانیم اعتماد بنفس تنها به دستاوردها و اهداف ما وابسته نیست و باید آن را درون خودمان جستجو کنیم. اعتماد بنفس منجر به نتایج مثبت ذهنی و روحی می شود. پس سعی کنید که آن را در وجود خودتان تقویت کنید. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.