کمال گرایی چه عواقبی دارد؟

372 بازدید
کمال گرایی چیست؟

کمال گرایی چیست: این بار در سایت انگیزشی نوک قله به سراغ بررسی موضوعی رفته ایم که حتما بارها از طرف افراد مختلف به گوشتان خورده است. به نظر شما کمال گرایی چیست؟ چه نشانه هایی دارد و افراد کمال گرا چگونه افرادی می باشند؟ کمال گرایی دو وجه دارد که یکی از آن ها جنبه ی مثبت و دیگری جنبه منفب به همراه دارد. کمال گرایی ای که با رشد و موفیقت همراه باشد می تواند مفید و کمال گرایی ای که افراطی باشد می تواند کاملا به شخص آسیب وارد کند و او را دچار مشکلاتی کند.

شما تا به حال با افراد کمال گرا برخورد داشته اید؟ چه ویژگی ای در این افراد وجود دارد که به آن ها واژه کمال گرا اطلاق می شود؟ کمال گرایی در واقع فاصله ای بین شخصیت واقعی فرد وآن چه که در تصوراتش از خود انتظار دارد، می باشد. معمولا این تصورات در بالاترین حد و بعبارتی حد ایده آل قرار دارد. مقایسه خوند واقعیمان با خود ایده آل می تواند منجر به ایجاد انتظارات از خود شود.

 نشانه های کمال گرایی

کمال گرایی یا perfectionisn

کمال گرایی چیست؟ کمال گرایی صفتی است که بی نقص بودن و میل به کامل بودن را به تصویر می کشد. افراد کمال گرا تلاش زیادی می کنند که به شخصی تبدیل شوند که دارای موفقیت زیاد و کمترین خطا هستند در صورتی که این باعث می شود برای کامل بودن مدام کارهای خود را به تعویق بیندازند و از ترس اینکه کار به بهترین نحو پیش نرود، کار را هرگز شروع نمی کنند یا اینکه به موفقیت نمی رسند. کمال گرایی بیش از حد گاهی نه تنها به پیشرفت شما کمکی نمی کند بلکه سد راه شما نیز می شود و این میتواند بر میزان استرس و نگرانی شما اضافه کند.

 

کمال گرایی، خوب یا بد؟

افراد کمال گرا معمولا استانداردهای بالایی دارند و سبب می شود که به همه مسائل از بالا نگاه کنند و هر کاری را که می خواهند انجام دهند به اندازه کافی خوب نمی دانند. این عادت سبب می شود که کیفیت زندگی خود را نامناسب ارزیابی کنیم و اکثر اوقات ناراضی باشیم.

میل به اینکه همیشه کامل و برتر باشیم، دور از عقل و منطق است و هیچ کسی آن گونه که باید کامل نیست. شاید ذهنیت برخی در این باشد که کمال گرایی شخص را به سمت موفقیت سوق دهد اما در واقعیت این گونه نیست و حتی شاید در برخورد با افراد کمال گرا این موضوع را متوجه شده باشید.

 

منشا کمال گرایی

شاید برای شما نیز سوال باشد که منشا ایجاد کمال گرایی چیست و چگونه به وجود می آید. کمال گرایی می تواند در طی زمان در شخص به وجود آید و حتی متاثر از از محیط و افرادی که با آن ها زندگی می کند و یا رفت و آمد دارد نیز باشد. همچنین ممکن است که ریشه در شخص نیز داشته باشد که با گذشت زمان، نشانه های آن بیشتر ظهور کند. گاهی نیز ممکن است از افرادی الگو برداری کنیم و صفت کمال گرایی آن ها را نیز تقلید کنیم.

پیشنهاد ما: اعتماد به نفس کاذب

 انواع کمال گرایی

عواقب کمال گرایی

حال که دانستیم کمال گرایی چیست ، لازم است که برخی عواقب را که ممکن است به آن دچار شویم را مرور می کنیم. فردی که دچار کمال گرایی می شود طبیعتا عاداتی را نیز پیدا می کند. مثلا:

  •  شخصی که دچار کمال گرایی است از ترس احتمالی شکست، مسیری را که می خواهد طی نمی کند و یا اصلا شروع نمی کند یا ترجیح می دهند کاری را تا قبل از اینکه شرایط عالی و ایده آل نباشد، شروع نکنند.
  •  احساس شکست و عقب ماندن دارد
  •  شروع کارها را به تاخیر می اندازد
  •  با هر اشتباهی بهم می ریزد و واکنش نشان می دهد
  •  اعتماد بنفس خود را در گروی کارهایی می بیند که بتواند در آن موفق شود
  •  فکر کردن بیش از حد به مسائل بدون اینکه به نتیجه خاصی برسد
  •  غلبه استرس و سلب آرامش که ناشی از تفکرات پوچ و بیهوده می شود.
  •  بیش از این که به نکات مثبت توجه کنند به نکات و نتایج منفی ای که کسب کرده اند توجه دارند.

 

اکنون می دانیم که کمال گرایی چیست اما از انواع مختلف کمال گرایی صحبتی نشد. کمال گرایی انواع مختلفی دارد که معروف ترین آن می تواند مربوط به کمال گرایی ای باشد که به شخص مربوط است و از خودش انتظار دارد. نوع دیگر مربوط به کمال گرایی ای می باشد که اطرافیان از شخص انتظار دارند و توسط دیگران به ما القا می شود.

در نوع دیگری از کمال گرایی بحث انتقادی مطرح می شود که سبب می شود شخص انتظار بالایی از دیگران داشته باشد و حتی روابط میان آن ها نیز دچار گسست و ناراحتی شود. در کمال گرایان معمولا استانداردها بالا است و همین سبب می شود که مشکلات زیادی برای شخص به وجود بیاورد و انگیزه ها از بین برود.

سطح توقع کمال گراها از خود معمولا بالا است و طبیعتا اینگونه انتظارات غیر واقعی موجبات سر خوردگی فرد را به وجود می آورد. همین روند باعث می شود که ترس از شکست را به عنوان بهانه ای برای عدم شروع داشته باشند. نباید برای این که کامل باشیم، کمال گرایی را به خود و دیگران تحمیل کنیم. همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله ی ” خود درگیری ذهنی و درمان آن ” دیدن فرمایید.

 علت کمال گرایی چیست

کلام آخر

در این بخش خواندیم که کمال گرایی چیست و چه تاثیری می تواند بر زندگی ما انسان ها داشته باشد. فرد کمال گرا مجموعه ای از استانداردهای بالا و رو به بالا را برای خود تعریف می کند که عزت نفس و اعتماد بنفس خود را منوط به رسیدن در آن می داند. در صورتی که با شکست ها مواجه شود احساس اضطراب و پریشانی مداوم دارد.

معمولا به جای نکات مثبت روی نتایج منفی فوکوس می کند و در صورتی که همه چیز مطابق خواسته هایش پیش نرود حس نا امیدی و بی انگیزگی می کند. کمال گرایی در صورتی می تواند محرک باشد که موجب پیشرفت و انگیزه شود و آرامش را از ما سلب نکند. افراط در کمال گرایی تنها موجب زیان دیدن ما می شود. امیدواریم که این مقاله برایتان مفید بوده باشد.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://nokeghole.com/?p=4925
اشتراک گذاری:
واتساپ

نظرات

0 نظر در مورد کمال گرایی چه عواقبی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.