اعتماد به نفس کاذب

431 بازدید
اعتماد به نفس کاذب

اعتماد به نفس کاذب : ما در سایت انگیزشی نوک قله این بار به موضوع اعتماد به نفس کاذب پرداخته ایم. آدم هایی که اعتماد به نفس کاذب دارن از دور که میبیی آدم های خونگرم و همچنین جذابی به نظر میان ولی اگه به اونا نزدیک شین به سادگی میفهمین که ارتباط گیری باهاشون واقعا سخته.

اعتماد به نفس واقعی برای زندگیه آدم ها خیلی مفیده و در مقابلش اعتماد به نفس کاذب با خودش خسارت های زیادی رو همراه داره. باور داشتن واقعی خود، شما رو در رسوندن به هدف هاتون کمک میکنه و فکر ها و حس های بدتون رو ازتون دور می کنه و خودشیفتگی عکس اون عمل می کنه.

همینطور که از معنی اعتماد به نفس کاذب بر میاد، وجودش هیچ جور کمکی به آدم ها نمی کنه و می تونه حتی به وجهه اجتماعی اونا هم آسیب بزنه!

 

ریشه‌ی اعتماد به نفس کاذب چیست؟

داشتن اعتماد به نفس کاذب و همینطور نا آگاهانه می تواند حاصل عوامل های مختلفی و ترکیبی باشه ولی از عمده ترین دلیل هاش مربوط میشه به عامل های تربیتی تشویق کردن بیش ازحد پدر و مادر و خریدن بیش از اندازه ی جایزه و انجام تشویق افراطی برای هر کاری که می تونه جزء فعالیت های روزمره ی یه کودک طبقه بندی بشه؛ به شکل گرفتن اعتماد به نفس کاذب تو کودک ها منجر می شه. بعضی وقت ها هم اعتماد به نفس کاذب ناشی از بعضی حالت‌ های مرتبط با روح و روان انسان از جمله «نارسیسیم» (Narcissism) یا همون خودشیفتگیه.

 عوارض اعتماد به نفس کاذب

نشونه های داشتن اعتماد به نفس کاذب

  • همیشه ظاهر خیلی خوبی دارن
  • تایید کردن بقیه براشون زیاد اهمیت داره
  • ممکنه که تو روابط عاطفیشون احساس مالکیت زیادی داشته باشن
  • تو جایگاه شغلیشون احساس نداشتن امنیت می کنن
  • زیاد دروغ میگن
  • وابستگی شدیدی دارن به آدم مورد علاقشون
  • ضعف هاشون رو قبول نمی کنن
  • خودشون رو تو موقعیت رقابت و یا مبارزه قرار نمیدن
  • به جای این که با مشکل ها رو به رو بشن از اونا فرار می کنن
  • اونا همیشه در حال انتقاد کردنن

 

چند تا نوع اعتماد به نفس کاذب داریم ؟!

آدم های دارای اعتماد به نفس غیر حقیقی از نوع عادیش

آدم هایی که اعتماد به نفسی کاذب دارن در حد معمولی هستن با وجود اینکه خود رأی بودن و خود برتری پنداری هم هستن زیاد متمایل به تحقیر کردن بقیه نیستن و در حقیقت میشه گفتش که اهمیتی که به خودشون می دن در حد افراط نیست. همچنین خوب است بدانید راه های افزایش اعتماد به نفس چیست؟

 

خودشیفته ها (نارسیست‌ها)

شکل افراطی اعتماد به نفس غیر حقیقی تو خودشیفته ها یا نارسیست‌ ها بروز می کنه.

 چگونه اعتماد به نفس کاذب را از بین ببریم

چرا اعتماد بنفس مهمه ؟

برای زنده موندن باید مطمئن باشین و اعتماد به نفس به همراه داشته باشین. این اعتماد بنفس باید واقعی باشه، به خاطر همین می بایست که معنی اعتماد به نفس کاذب رو خوب بدونین تا ازش جلوگیری کنین.

این چیزیه که مطلقا نمی تونین تظاهرش کنین. مردم اعتماد به نفس کاذب رو می بینن مهم نیستش که چگونه سعی می کنین اونو قایم کنین. همه متوجه اعتماد به نفس الکی می شن هر چند که اصلا معنیش رو هم درک نکنن ولی حسش می کنن. از همه مهم تر، عزت نفس از چیزی که بقیه درباره ی شما فکر می کنن نشات نمی گیره.

 

آثار و نتیجه های اعتماد به نفس کاذب

  • شکست های متعدد روحی و خسارت مالی
  • تنهایی و گوشه گیری کردن
  • نداشتن آگاهی از این ویژگی و تلاش نکردن برای بر طرف کردنش
  • از دست دادن عزت نفس
  • نداشتن رفتار قاطعانه
  • ایجاد شدن دلهره و دلشوره ی دائمی
  • از دست دادن اعتماد بقیه
  • از دست دادن وجهه اجتماعی
  • نداشتن شناخت خود و توانایی های فردی

 

چرا اسیر اعتماد به نفس کاذب می شیم ؟

آدم هایی اسیر خودشیفتگی می شن که عیب و نقصشون رو قبول نمی کنن و از واقعیت ها هم درک درستی ندارن. اصلی ترین علتی که باعث این می شه آدم ها دچار خودشیفتگی بشن، نداشتن اعتماد به نفس واقعی و همینطور عزت نفسه. وقتی آدم هیچ شناختی از خودش نداره و می خواد که فقط توجه بقیه رو به سمت خودش جلب کنه و از زندگی هم خیلی نا امیده اسیر خودشیفتگی میشن.

اعتماد به نفس کاذب چیست؟

درمان کردن اعتماد به نفس کاذب

آدم هایی که از خودشیفتگی رنج میبرن این تصور رو دارن که هیچ کسی تو دنیا وجود نداره که مثل اون داشتن توانایی انجام کاری را داشته باشد. تصور می کنه که منحصر به فرده و هیچ ایرادی نداره و از همه مهم تر هم انتقاد پذیر نیستن. برای درمان کردن اینجور آدم ها باید برن پیش یه مشاور خوب و متخصص.

 

مورد هایی که اعتماد به نفس کاذب به حساب نمیان

آدم های پررو و گستاخ

تو خیلی از موارد آدم های پررو رو جزء اونایی که اعتماد به نفس کاذب دارن حساب میکنن در صورتی که این آدم ها گستاخ و وقیح هستن و برای هیچ کسی هم حریم شخصی قائل نیستن. آدم هایی چاپلوس هستن و تو کار هایی که به اونها مربوط نیستش دخالت می کنن. پیشنهاد ما مطالعه مقاله ی ” نقش اعتماد به نفس در موفقیت ” می باشد.

 

آدم های مغرور

این آدم ها تصویری اغراق آمیز از خودشون دارن و نیازمند این هستن که تحسین بشن از جانب دوستاشون و یا اطرافیانشون. خودشون رو از بقیه بالاتر و برتر میدونن و به بقیه هیچ حس توجه و همدلی هم ندارن.

 تفاوت اعتماد به نفس واقعی و کاذب

حرف آخر

تو این مقاله ویژگی رفتاری خودشیفتگی رو بررسی کردیم که امروزه تو بعضی از آدم ها می شه اونو مشاهده کرد. جز مشکل هایی هست که آدم ازش خبر نداره تا بتونه اونو درمان کنه. سعی کنین که عادت های مثبت رو تو تنهایی خودتون تقویت کنین، کار هایی که خلاقانه هستن میتونن گزینه ی خوبی برای شما باشن! یه تمرین خوب برای از بین بردن اعتماد به نفس کاذب، صحبت کردن با خودتون تو آینه هست. این صحبت ها باید جنبه ی مثبت و تقویت کننده ای داشته باشن.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://nokeghole.com/?p=3857
اشتراک گذاری:
واتساپ

نظرات

0 نظر در مورد اعتماد به نفس کاذب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.