سه ضلع موفقیت

451 بازدید
سه ضلع موفقیت نوک قله

سه ضلع موفقیت: در این بخش از سری مقالات سایت انگیزشی نوک قله می خواهیم سه ضلع موفقیت را بررسی کنیم و با عواملی را که مثلث موفقیت را تشکیل می دهند بیش تر آشنا شویم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

اما سه عاملی که اغلب بعنوان سه ضلع موفقیت از آن یاد می کنند دانش، مهارت و نگرش است که البته ثابت نمی باشد. مثلا برخی نیز مثلث موفقیت را با آگاهی، تلاش، صبر می شناسند. بعضی مفسران نیز نظم و آرامش، برنامه ریزی و دقت، سرعت عمل و زمان شناسی را بعنوان این سه ضلع قبول دارند.

در این باره که هر کدام به موارد متفاوتی از سه ضلع موفقیت رسیده اند باید گفت که هر کدام معیارها و تعاریف متفاوتی داشته اند که طبیعتا به نتایج متفاوت نیز رسیده اند.

 

دانش

اکنون قصد داریم که سه ضلع موفقیت را با اضلاع دانش، مهارت و نگرش بررسی کنیم. در ابتدا می خواهیم تاثیر دانش را بررسی کنیم. در واقع داشتن دانش و تخصص به ویژه در حوزه های تخصصی به شما این جسارت را می دهد که از دانش خود استفاده کنید و کسب در آمد داشته باشید. دانش و در پی آن کسب ثروت و درآمد به عنوان نیرو محرکه به ما اجازه عمل می دهد. دانش را می توان هم از طریق تجربه و هم مطالعه بدست آورد. برای موفقیت باید کسب اطلاعات را یکی از اولویت های خود قرار دهیم.

کسب دانش بعنوان یکی از مهم ترین ابعاد سه ضلع موفقیت به این معنی نیست که تنها در یک حوزه تخصصی دانش و اطلاعات داشته باشیم کافی است. بلکه دانش و سواد ما در موارد عمومی تر هم بسیار مهم است زیرا در زندگی حتما به کار می آید. همانطور که در مطالعات ثابت شده که برای موفقیت بیشتر حتما لازم است که یک چهارم از مطالعات خود را برای کسب اطلاع خارج از حوزه کاری و حرفه ای خود صرف کنیم.

مثلث موفقیت چیست؟

مهارت

اما مهارت یا منش در سه ضلع موفقیت که بعنوان دومین ضلع آن معرفی کردیم، در واقع توانایی استفاده ما از دانش و ایده ها است. مهارت جنبه عملی تری از ایده ها است و در واقع جنبه کاربردی آن باعث می شود که بتوان منجر به اقدام و عمل شود. مهارت داشتن منجر به تولید محصول و ایده می شود. کسی ک مهارت دارد می تواند از آن بهره برداری کند و از آن در خلق اثر جدید و  یا خدمات استفاده کند و حتی در زمینه هایی بستر پیشرفت را فراهم کند. پیشنهاد ما ” 10 نکته موفقیت فردی ” 

مهارت را میتوان به مرور زمان و با آموزش دیدن کسب کرد و از آن در زندگی استفاده کرد. مهارت تنها در حیطه های تخصصی نیست و فقط شامل حرفه های مختلف و مشاغل نمی باشد بلکه می تواند شامل رفتار، اخلاق، برقراری ارتباط، عضویت در گوه های اجتماعی، انجام کارهای تیمی و دیگر مهارت های ارتباطی شود. کسب مهارت می تواند به موفقیت های اجتماعی ما نیز کمک زیادی کند.

مثلث طلایی موفقیت

نگرش

ضلع سوم از سه ضلع موفقیت که اهمیت بسیار بالایی دارد، نگرش می باشد زیرا نگرش شما در واقع به نوع نگاه شما به مسائل باز می گردد. نگرش شما می تواند محرک شما باشد یا اینکه شما را از حرکت باز دارد. در واقع این مگرش است که می تواند شما را عمل گرا کند.

در صورتی که دانش و مهارت را داشته باشید و به این لحاظ بسیار قوی بوده باشید اما نگرش شما به گونه ای باشد که مانع استفاده شما از آن ها باشد در واقع به دو عامل  دیگر غلبه کرده است. دید شما در به کارگیری مهارت ها و ایده ها و استفاده مناسب از آن ها سبب می شود که شما به اهدافتان نزدیک تر شوید. وقتی که به اهداف خود نزدیک می شوید در واقع به موفقیت نزدیک تر شده اید.

برای اینکه سه ضلع موفقیت را بتوانید در کنار یکدیگر داشته باشید حتما نگرش خود را دریابید و بررسی کنید که نگرش شما به مسائل چگونه است. آیا پیگیر و مثبت به قضایا می نگرید و یا اینکه با دیدی منفی و نا امیدانه با قضایا برخورد می کنید. اگر نگرش شما این گونه باشد که حضور شما تاثیرگذار و مثبت است و کاری که انجام می دهید مفید است و دیگران به آن نیاز دارند، پس قدم برداشتن در راستای اهداف برای شما آسان تر است. شما انرژی حرکت به سوی اهدافتان را دارید.

سه ضلع موفقیت لو رفت

کلام آخر

در این بخش سعی کردیم که سه ضلع موفقیت را که شامل دانش، مهارت و نگرش باشد را بررسی کنیم و میزان تاثیر آن را در در موفقیت و گام برداشتن به سوی اهداف مشخص کنیم. این سه در کنار هم منجر به ایجاد تغییری کلی و مثبت می شود که می تواند موقعیت های خوبی را برای ما به وجود آورد.

کسب دانش در حوزه مورد علاقه، کسب مهارت بصورت تجربی یا مطالعاتی و در نهایت نگرش مثبت و کارساز سبب می شود که اضلاع موفقیت، زنجیر وار اتفاق مثبتی را رقم بزنند. امیدواریم این ماله برای شما مفید بوده باشد.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://nokeghole.com/?p=3472
اشتراک گذاری:
واتساپ

نظرات

0 نظر در مورد سه ضلع موفقیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.