تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس : ما در سایت انگیزشی نوک قله تفاوت میان عزت نفس و اعتماد به نفس را بررسی کردیم. شما از هر دسته ، جنسیت، قوم ، طبقه اجتماعی و …باشید. نیاز دارید که از حس عزت نفس برخوردار باشید. عزت نفس قابلیتی است که در درون شما با توجه به ویژگی های خوب شما به وجود می آید. در ادامه با ما همراه باشید و همچنین مقاله “راه های افزایش اعتماد به نفس ” را نیز مطالعه کنید.
عزت نفس حالت درونی از انسان است که در شخص وجود دارد اما اعتماد بنفس را می توان با تمرین و تجربه رشد داد. عزت نفس نوعی ارزش گذاری به خود می باشد. نمی توان گفت که لزوما اعتماد بنفس و عزت نفس هر دو در یک فرد وجود دارد و کسی که عزت نفس دارد پس اعتماد بنفس هم دارد.
بسیاری از افراد در اجتماع هستند همچون هنرمند، ورزشکار، کارآفرین و … که از میزان اعتماد بنفس خوبی برخوردار هستند و در جامعه از مرتبه اجتماعی خوبی برخوردار هستند اما ممکن است خودشان آن احساس عزت نفس و ارزشمندی را نسبت به خود نداشته باشند. در واقع با وجود موفقیت ها و موقعیت اجتماعی کماکان احساس ارزشمندی و رضایت را از خود ندارد و این فرد احساس خوشحالی نمی کند.
عزت نفس
در واقع عزت نفس دیدگاه شما نسبت به خودتان است. آن ارزشی که شما برای خودتان قائل می شوید و به خودتان بها می دهد. برای اینکه عزت نفس را درون خود بیابید ابتدا باید به بررسی های ویژگی درونی خود بپردازید. بیابید که از چه میزان توانایی برخوردار هستید. باید عواملی را که سبب می شود نسبت به خودتان حس خوبی داشته باشید را تقویت کنید. تغییراتی را که ایجاد کنید که به افزایش عزت نفس و اعتماد بنفس شما کمک می کند. این تغییر می تواند در هر حوزه ای از زندگی شما باشد. عزت نفس از مهم ترین پایه های شخصیت یک فرد است و اگر دچار کمبود عزت نفس باشیم کمتر از زندگیمان لذت می بریم.
اعتماد بنفس
اعتماد بنفس در واقع باور و حالتی است که شما نسبت به خود و توانایی هایتان دارید و بر کیفیت زندگی شما هم تاثیر دارد. این اعتماد بنفس باعث می شود که دیگران هم نسبت به شما این حس را داشته باشند.
تفاوت اعتماد بنفس و عزت نفس
برای اینکه تفاوت اعتماد بنفس و عزت نفس را بهتر متوجه شوید اکنون مثالی میزنیم. شخصی که عزت نفس دارد، نیاز به تایید و جلب توجه و حتی ترحم دیگران ندارد. برای اثبات خودش و ارزش های خود دست به کارهای غیر معقول و دلخواه دیگران نمی زند. افراد دارای عزت نفس موجودیت و وجود خود را با ارزش می دانند و از چیزی که هستند راضی اند. البته عزت نفس در اینجا به معنی خود بزرگ بینی و تکبر نیست بلکه به این معناست که فرد خوشحالی اش را به افراد و تایید آنها گره نمی زند. نتیجه عزت نفس منجر به ارزش و احترام به خود، اعتماد و حس مفید واقع بودن می شود.
اعتماد به نفس از توانایی ها نشأت می گیرد. کسی که عزت نفس دارد ارزش ها و چارچوب های خودش را دارد. ارتباطش با دیگران را بر پایه ی روابط سالم و درست بنا می کند.اعتماد بنفس می تواند بسته به شرایط هم تغییر کند. همانگونه که گفتیم اعتماد بنفس متاثر از توانایی های آدمی است. یعنی در شرایطی ممکن است شخص اعتماد بنفس داشته باشد و در شرایط دیگر اعتماد بنفس نداشته باشد. اما عزت نفس اینگونه نیست. عزت نفس یا وجود دارد یا نه. در عزت نفس شما یا به خود ارزش می گذارید یا نه. یا خود را سزاوار احترام می بینید یا نه.
بنابراین عزت نفس شامل کلیت می شود که شخص آیا خودش را لایق آن می داند یا خیر. با تغییر شرایط تغییری نمی کند و دیگر در باورها و ذهن ما شکل گرفته است . اما در اعتماد بنفس، با تغییر شرایط، شخص می تواند دچار تزلزل در اعتماد بنفس شود. زیرا ما توانایی و مهارت انجام هر کاری را نداریم و در همه حوزه ها تخصص نداریم. مهم ترین تفاوت اعتماد بنفس و عزت نفس در این است که در عزت نفس ما فارغ از وضعیت و موقعیت قرار داریم. همچنین به شماپیشنهاد میکنیم که مقاله ی ” چگونه اعتماد به نفس کودک خود را بالاببریم؟ ” را مطالعه کنید.
عزت نفس یا تکبر؟!
عزت نفس به نوعی پایه ی اعتماد بنفس و بسیاری از خصوصیات دیگر می باشد . اینکه شما خود را لایق حس ارزشمندی بدانید و به تبع دیگران هم این ارزش را برای شما قائل شوند. البته که نباید سوتفاهم شود، عزت نفس به معنی غرور، تکبر و خور بزرگ بینی نیست . بلکه برای این است که بگوییم در هر کاری منتظر تایید و جلب توجه دیگران نباشیم. برای اینکه بیشتر با تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس آشنا شوید مقاله ” درمان اعتماد بنفس پایین ” را از دست ندهید.
تفکیک عزت نفس از اعتماد بنفس
در هنگام تفکیک این دو مقوله نباید آن ها را با هم اشتباه بگیریم و از طریق توانایی و استعدادهای خود به دنبال ایجاد عزت بنفس باشیم. اغلب ایجاد اعتماد بنفس را آسان تر و دست یافتنی تر از عزت نفس می دانند. دارا بودن اعتماد بنفس اغلب تجربه های خوب و موفقی را برای ما رقم می زند و افراد به اشتباه برای خلق موفقیت و خوشبختی روی اعتماد بنفس خود فوکوس می کنند در صورتی که این مربوط به عزت نفس شخص می شود.عزت نفس بسیار می تواند بر احساسات ، دیدگاه، تفکر، اخلاق و رفتار ما تاثیر بگذارد. همین نیز سبب می شود نوع رفتار و روابط ما با دیگران نیز دچار تغییراتی شود. فردی که عزت نفس دارد ناخودآگاه در میان جمع مورد توجه قرار می گیرد و دیگران او را دوست دارند و دارای مقبولیت (یا بعبارتی محبوبیت) می باشد.
عزت نفس و اعتماد به نفس مکمل اند؟!
اینگونه نیست که بگوییم عزت نفس و اعتماد بنفس همیشه در کنار یکدیگر وجود دارند. شما ممکن است دارای اعتماد بنفس ، مهارت و استعدادهایی باشید ، اما همچنان عزت نفس بالایی نداشته باشید و به خود شک کنید. اما با دارا بودن اعتماد بنفس می توانید سعی کنید که عزت نفس خود را نیز تقویت کنید.
سخن آخر
در مقاله تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس فرق این دو را دانستیم. اما باید بدانید که هر دو لازمه ی شخصیت هر انسانی می باشد. به نکات مثبت بیشتر توجه کنید و مواردی را که منجر می شود شما حس بد یا قضاوت نسبت به خود را داشته باشید در نظر نگیرید. عزت نفس خود را تنها به توانایی هایتان گره نزنید و دچار تزلزل نشوید. چه بسا اطراف ما انسان هایی ساده اما شریف و با عزت نفس بالا زندگی می کنند و بزرگی خود رابه امور گذرا و رفتنی گره نزده اند. تجربیات خود را با ما در میان بگذارید، امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.