چرا با خودمان حرف می زنیم

344 بازدید
چرا با خودمان حرف می زنیم

چرا با خودمان حرف می زنیم: در این بخش از سری مقالات روانشناسی سایت انگیزشی نوک قله قصد داریم که بدانیم چرا با خودمان حرف می زنیم. حتما برای خودتان یا اطرافیان این موضوع پیش آمده است و افرادی را دیده اید که مشغول صحبت کردن با خود بوده اند. در ادامه این موضوع را به طور مفصل تر بررسی می کنیم.

تا بحال برایتان سوال شده که چرا با خودمان حرف می زنیم ؟ این موضوع ناشی از چه چیزی می تواند باشد؟ این حرف زدن ها گاهی با صدای بلند و گاهی با صدای آرام انجام می شود. این موضوع می تواند در هر سنی، در افراد مشاهده شود.

خودگویی یا خود گفتاری را می توان بعنوان نمونه ای از ارتباط با خود دانست. در واقع بسیاری معتقدند که خود گفتاری نقش ارتباطی را ایفا می کند. این موضوع می تواند در میان افراد زیادی مشاهده شود و مشکل جدی ای نباشد. در مواردی می تواند مثبت و اثر گذار هم باشد. عادت حرف زدن با خود اغلب از زمان کودکی بروز پیدا می کند.

حرف زدن با خود و جواب دادن

نظریه های موافق

از فواید این که چرا با خودمان حرف می زنیم این است که سبب تقویت افکار و حافظه می شود. مثلا اگر در هنگام خرید هستید می تواند موجب شود که لوازمی را که قصد خرید آنها را دارید بهتر به خاطرتان بسپارید. نتیجه این تحقیق ثابت کرده که نام بردن چیزی که قصد خرید آن ها را دارید باعث می شود که حتی اگر لیست خرید خود را جا گذاشته باشید، در ذهنتان باقی مانده باشد.

دیگر مزایایی که حرف زدن با خود می تواند برای افراد داشته باشد، این است که هنگامی که وسیله را گم کرده ایم و یا دنبال چیزی می گردیم این “خود گفتاری” می تواند در پیدا کردن آن به ما کمک زیادی کند.

این که چرا با خودمان حرف می زنیم و چه چیزهایی را با خود تکرار می کنیم نیز می تواند بر شما و کارکردتان نیز موثر باشد. اگر این صحبت ها مثبت و دارای محتوای خوب و انگیزشی باشد می تواند بسیار مفید باشد.

یکی دیگر از مزیت های اینکه چرا با خود حرف می زنیم این است که هنگامی که بر سر دو راهی یا چالشی قرار می گیریم و یا وقتی که مشکلی پیش می آید، می توان کنترل بیشتری بر موضوع داشت و حل کردن آن آسان تر باشد. پیشنهاد ما: خود درگیری ذهنی و درمان آن می باشد.

اما اگر بخواهیم مزایای دیگری برای اینکه چرا با خودمان حرف می زنیم در نظر بگیریم این است که تکرار موضوعی با صدای خودتان می تواند ماندگاری آن را در ذهنتان افزایش دهد. در برخی موارد، گفتگو با خود می تواند از نوع مثبت و انگیزشی باشد، به گونه ای که شما را برای انجام کاری تشویق کند و شما برای انجام آن ترغیب شوید.

 

تاثیر خود گفتاری

اینک که تا حدی دانستیم که چرا با خودمان حرف می زنیم ، حال می خواهیم بدانیم تاثیر خودگفتاری چه زمانی بیشتر است و مفیدتر می باشد. طبق تحقیقات زمانی نتیجه مثبت و کارسازی دریافت می کنیم که هنگامی که با خودمان حرف می زنیم، از ضمیر دوم شخص و سوم شخص استفاده کنیم. زمانی که این گونه خود را مورد خطاب قرار دهیم، مانند این است که با شخصی دیگر در حال سخن گفتن می باشیم و می تواند در برخی موارد دشوار و سخت، به دور از احساسات و عواطف، برای ما کمک کننده باشد.

 دلیل حرف زدن با خود

نظریه های مخالف

چرا با خودمان حرف می زنیم ؟ اما برخلاف کسانی که صحبت کردن با خود را مثبت ارزیابی می کنند،برخی نیز آن را مشکل و یا اختلال قلمداد می کنند. مثلا عده ای بر این باور هستند که کسانی که بیشتر وقت خود را در تنهایی و سکوت هستند ممکن است که از خودگفتاری بیشتر استفاده کنند.

اما اینکه چرا با خودمان حرف می زنیم گاها از این حیث مخالفانی دارد، زیرا آن ها باور دارند در صورت تکرار افکار و سخنان منفی می تواند موجب استرس و ترس ما بشود.

برخی نیز اعتقاد دارند که حرف زدن با خود می تواند بار و فشار روانی را افزایش دهد و افراد نسبت به همه مشکلات خود اعم از جسمی، خانوادگی و … این واکنش را نشان دهند و دائما احساسات خود را به این روش بروز دهند. در صورتی که لازم است شخص از تنهایی خود خارج شود و بیشتر با افراد ارتباط برقرار کند. همچنین پیشنهاد می کنیم از مقاله ی ” سلامت روان چیست ؟ ” دیدن فرمایید.

 

اما شاید بخواهید بدانید که چه زمانی این خودگفتاری ها حاد تر و یا به نوعی نگران کننده می شود؟ اگر حرف زدن با خودمان به مراحل پیشرفته تری برسد و تا جایی پیش برود که این صحبت ها چاشنی توهم و تخیلات شود، آن گاه لازم است که نسبت به درمان و علت بروز و منشا آن اقدام کرد.

 حرف زدن با خود با صدای بلند

کنترل کردن

برخی از احساسات و سخنان را از آن جهت بسیار عمیق قلمداد می کنیم که ترجیح می دهیم آن ها را با خودمان حمل کنیم و در خود نگه داریم. اما اگر بتوانیم با فردی که مورد اعتماد است و یا با او احساس راحتی می کنیم بتوانیم حرف بزنیم و با او در میان بگذاریم. بخشی از بار روانی ما کمتر می شود.

 

کلام آخر

برای اینکه بدانیم چرا با خودمان حرف می زنیم ، عواملی مطرح شد که دارای دو دیدگاه مثبت و منفی است. برخی افراد آن را مثبت می دانند و برخی چندان با آن موافق نیستند اما در کلیت امر تا هنگامی که این خودگفتاری با توهم و یا تخیل همراه نباشد نمی تواند آن را مشکل یا اختلال حاد دانست. اما اگر سعی کنیم که از این خودگفتاری در راستای افزایش انگیزه و انرژی مثبت استفاده کنیم می تواند بسیار مفید و کمک کننده باشد.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://nokeghole.com/?p=4070
اشتراک گذاری:
واتساپ

نظرات

0 نظر در مورد چرا با خودمان حرف می زنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.