سرمایه گذاری جسورانه

543 بازدید
سرمایه گذاری جسورانه

سرمایه گذاری جسورانه : ما در سایت انگیزشی نوک قله موضوع سرمایه گذاری را مورد نقد و بررسی قرار داده ایم. : در این بخش از سری مقالات انگیزشی نوک قله به سراغ موضوع سرمایه گذاری رفته ایم تا یکی دیگر از انواع سرمایه گذاری و ابعاد و پیرامون آن را بررسی کنیم. سرمایه گذاری جسورانه با نام “سرمایه گذاری خطر پذیر” نیز شناخته می شود. این نوع سرمایه منابع مالی لازم برای کسب و کارهای نوظهور را تامین می کند.

سرمایه گذاری جسورانه

این نوع سرمایه گذاری درطول سال های 1990 باب شد. در سرمایه گذاری جسورانه “Venture Capital Fund ”  بر روی مشاغل، شرکت ها و استارتاپ هایی که نوپا هستند و تازه فعالیت خود را شروع کرده اند، سرمایه گذاری می شود تا به شکوفایی وثبات ،درآمد بالا و رشد برسند اما چیزی قابل انکار نیز در این میان موجود است که آن هم ریسکی هست که در این نوع از کسب و کار و سرمایه گذاری وجود دارد به نظر شما بهترین سرمایه گذاری در ایران چیست؟

 

نوع سرمایه گذاری

روند سرمایه گذاری در این کسب و کارها به این صورت است که با واگذاری سهام مالکیت به افراد،شرکت ها و صندوق هایی که سرمایه گذاری می کنند، تامین منابع برای کسب و کارها صورت می گیرد. سرمایه گذاران با این امید که با گذشت زمان، این مشاغل شکوفا شوند و پر رونق شوند از آنها حمایت می کنند. در واقع چون کسب  کارهای نوپا و جوان در بورس و سهام عرضه نمی شوند، نهاد ها و کمپانی های دیگر در کنار این شرکت ها می ایستند و از آن حمایت می کنند. با در نظر گرفتن ریسک بالای این شرکت ها، به سرمایه گذاران اختیارات اجرایی دیگری هم داده میشود. مثلا حضور در هیئت مدیره یا بحث های مدیریتی از اختیاراتی است که گاها به افراد داده می شود.

 

سود دهی

اگر این شرکت ها طبق برآوردها درست پیش بروند و به هدف مدنظر صاحبان سرمایه برسند گاها میتواند به بازده صد در صدی هم برسند و سود عالی ای را برای افراد رقم بزند. اما بررسی هایی که در گذشته انجام شده حاکی از آن است که ممولا نرخ سود نسبتا پایین دارند. البته سرمایه گذاران به این شرط این ریسک را می پذیرند که برای آنها نیز پربازده باشد. گاهی برای تامین منابع لازم این شرکت ها ممکن است دو یا سه شرکت یا کمپانی با یکدیگر برای تامین هزینه های آنها وارد عمل شوند.

بسیاری از شرکت های آمریکایی از این نوع سرمایه گذاری بهره می بردند. پس از آن شرکت های اروپایی و آسایی این نوع از سرمایه گذاری و مشارکت را آغاز کردند.

سرمایه گذاری جسورانه

روند سرمایه گذاری

شرکت ها یا استارتاپ های نوپا ابتدا به دنبال جذب سرمایه اولیه می روند، تا جایی که بتوانند این سرمایه را جذب کنند و بتوانند به حیات خود ادامه دهند. در قدم بعدی میتوانند به دنبال سرمایه گذاری جسورانه باشد. از آن جایی هزینه رشد و ترقی این مشاغل بالاست و نیاز به سرمایه های کلان دارند، افراد یا سازمانی هایی به این سرمایه گذاری می پیوندند که از طبقه ثروتمند باشند یا جز ارگان های مهم و پردرآمد باشند. بنابراین ورود افراد با سرمایه مشخص در آن جزو کارهای پر ریسک می باشد و بیشتر به افراد حقوقی تعلق دارد. پیشنهاد ما مطالعه مقاله ” سرمایه گذاری در ارز های دیجیتال

 

پیشینه سرمایه گذاری

سابقه این نوع از سرمایه گذاری به دوران قبل از جنگ جهانی دوم بازمیگردد که شرکت های هواپیمایی برای توسعه خطوط هوایی نیاز به سرمایه ای داشتند که این منابع از طریق خانواده و شرکت های ثروتمند تامین شد.

این اتفاقات سبب میشد که سرمایه گذاری کسب و کارهای کوچک و نوپا و کارآفرینان، شکلی قانونی به خود بگیرد و آن را به شکل رسمی تصویب کنند.قدم دیگری که برای این کسب و کارها برداشته شد این بود که این شرکت ها از پرداختن مالیات ها معاف شدند.

در ابتدا سرمایه گذاری شرکت ها بیشتر در زمینه های فناوری و اطلاعات بود. با گسترش کسب و کارهایی که بیشتر با فناوری و داده ها و پایگاه ها سروکار داشتند و توسعه شبکه جهانی وب، استارتاپ های جدیدی فعالیت خود را آغاز کردند و روز به روز بر تعداد آن افزوده شده تا جایی که برخی خواستار مشارکت در این استارتاپ ها شدند زیرا شاهد پتانسیل این کسب و کارها بودند و تمایل داشتند که آنها نیز به نوعی در آن سهم داشته باشند.

 

سرمایه گذاری جسورانه

افت و خیزها

در سال 1974 بازار این کسب و کارها افت و رکودی تجربه کرد که باعث تردید سرمایه گذاران شد و آنها را نسبت به اختصاص سرمایه خود در این بخش دچار تزلزل کرد.

سال 1980 اما زمان شکوفایی این سرمایه گذاری بود. با رونق شرکت هایی مثل اپل، یا شرکت های دیجیتالی، میل آنها برای افزایش سرمایه گذاری جسورانه افزایش یافت. این شرکت ها هر کدام غول های سرمایه ای بودند که سرمایه گذاری آنها در بخش ها مختلف آرزوی هر کارآفرین و استارتاپی بود.

در سال 2000 که شروع رکود صنعت فناوری بود، ارزش این شرکت ها به شدت افت کرد تا حدی که ارزش این شرکت ها از میزان سرمایه ای که در آنها صرف شده بود نیز کمتر شد. بخشی از این شرکت ها کاملا از دست رفتند و برخی در حال فروپاشی بودند. سرمایه گذاران به دنبال ضرر و آسیب های موجود بودند و شرکت ها نیز مجبور بودند بخش هایی از کسب و کار را تعطیل کنند.

 

حقایق

  • – شاید برایتان جالب باشد که بدانید شرکت هایی مثل یاهو، نت اسکیپ و آمازون از طریق سرمایه گذاری جسورانه پدید آمدند.
  • – میزان سرمایه ای که به این بخش از سرمایه گذاری اختصاص داده شده بود، از 1.5 میلیارد دلار در سال 1991 به 90 میلیارد دلار در سال 2000 رشد پیدا کرد.

 

تفاوت اساسی وام با سرمایه گذاری جسورانه

هنگامی که کارآفرینان و صاحبان استارتاپ ها برای تامین پول سرمایه گذاری از بانک ها وام بگیرند، بانک بدون توجه به اینکه صاحبان کسب و کار به چه میزان از سرمایه یا حتی شکست دست یافته اند، پول خود را طلب می کنند. اما در سرمایه گذاری جسورانه، صاحبان سرمایه هنگامی به درآمد میرسند که شرکت به درآمد و شکفایی رسیده باشد و بجای سرمایه خود صاحب سهام شرکت می شوند.

 

کلام آخر

در جمع بندی مقاله سرمایه گذاری جسورانه باید تمامی ابعاد را در نظر گرفت. اگر قصد سرمایه گذاری در این بخش را دارید به این نکته توجه کنید که نباید منتظر بازده فوری باشید وشکوفایی در این بخش صبر و حوصله می طلبد. اما اگر این کسب و کارها بتوانند به رشد و بهره برداری برسند، بازده فوق العاده ای دارند.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://nokeghole.com/?p=3261
اشتراک گذاری:
واتساپ

نظرات

0 نظر در مورد سرمایه گذاری جسورانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.