دلایل احساس شکست

527 بازدید
دلایل احساس شکست

دلایل احساس شکست: در این سری از مقالات سایت موفقیت نوک قله می خواهیم دلایل احساس شکست را بررسی کنیم و بدانیم در کل احساس شکست ناشی از چه چیزی می شود و چگونه می توان آن را کنترل کرد. حس شکست و نا امیدی، حسی است که حداقل یکبار به سراغ همه ما آمده است.

 

با وجود پستی و بلندی در زندگی، دلایل احساس شکست و از همه مهم تر کنترل آن امر مهمی است. چه در زندگی و چه در هر شغل و حرفه ای که باشیم، شکست جزیی جدایی ناپذیر از زندگی ماست. بارها ممکن است که دچار شکست شویم و خود را در تنگنا ببینیم، اما چیزی که مهم است این است که از این شکست ها عبور کنیم و شکست را مانع راه خود ندانیم.

اینکه بتوانیم دلایل احساس شکست خود را که نتیجه عدم موفقیت و … است را بررسی کنیم و از خود دور کنیم، نیاز است که آموزش کافی در این زمینه ببینیم تا بتوانیم توانایی حل مسئله را داشته باشیم. اما به اختصار به دلایلی اشاره می کنیم که نشان می دهد که احساس شکست دیگر ناشی از چه چیزهایی می شود که برخی از افراد با خود حمل می کنند و آن را رها نمی کنند.

 

کمبود اعتماد بنفس

نداشتن اعتماد بنفس و یا کمبود آن یکی از دلایل احساس شکست است و باعث می شود که خود را سرزنش کنید و یا اینکه دائما خود را پایین تر و پر اشتباه تر از دیگران ارزیابی کنید. اما باید به خودتان دائما یاد آوری کنید که شکست یا ناموفقیت در طول زندگی ممکن است برای هر شخصی پیش آید و فرار از این موقعیت اجتناب ناپذیر است.

 انواع شکست در زندگی

نا آگاهی

بخش عمده دیگری از دلایل احساس شکست که باعث می شود شخص با این احساس همواره باقی بماند ناشی از عدم آگاهی می باشد. هنگامی که اطلاعات و آگاهی کافی از موقعیتی که در آن قرار دارید ، توانایی و قابلیت کنترل شرایط را نمی توانید به دست بگیرید. زیرا آگاهی باعث می شود که شما یاد بگیرید که در شرایط مختلف چگونه واکنشی را از خود نشان دهید. آیا می دانید سلامت روان چیست ؟

 

یادگیری از گذشته

از مهم ترین کارها برای اصلاح اشتباهات گذشته ، بررسی دلایل احساس شکست است. اینکه دائما شکست بخوریم واشتباهات گذشته را مکررا تجربه کنیم، نیازمند این است که از گذشته و اشتباهاتش درس بگیریم و از تجارب گذشته استفاده کنیم. کمترین نفع این کار این است که اشتباهات مشابه را تکرار نمی کنیم و از بروز شکست دیگری می تواند جلوگیری کند یا حداقل کاهش داد. یکی از دلایلی که افراد، سازمان و یا ارگان ها و … دچار شکست های پی در پی می شوند این است که علت شکست های قبلی را بررسی نمی کنند.

 

تلاش

یکی از دلایل دیگری که منجر به تشدید احساس شکست در ما می شود، دست برداشتن از تلاش است. طبعا شکست خوردن پیامدهایی دارد اما چیزی که مهم است این است که نباید جا بزنیم و به تلاش خود ادامه دهیم. تلاش نکردن خود عاملی است که این حس شکست را در ما تشدید خواهد کرد. بسیاری از از موفقیت ها و اتفاقات بزرگی که برای افراد و … رقم خورده است پس از بارها شکست منجر به نتایج درخشان می شود.

چرا احساس شکست ‌خورده بودن می‌کنیم؟

کمال گرایی

با اینکه کمال گرایی صفت خوبی است اما از دلایلی است که احساس شکست را در ما تقویت می کند. این به این سبب است که شخص کمال گرا دنبال ایده آل ها است. با شکست و ناموفقیت ها امید خود را از دست می دهد، وسواس و حساسیت بالایی نسبت به بی نقص انجام شدن کارها دارد و در نهایت با بروز یک شکست، برنامه های خود را نقشه بر آب می بیند و خودرا در شکست محبوس می کند.

 

مدیریت

مدیریت و عدم مدیریت نیز در دلایل احساس شکست، نقش کلیدی و مهمی را در روانشناسی ایفا می کند. مدیریت سبب می شود که شکست های قبلی و بحران های گذشته را شناسایی کرد و سپس برای آن ها ساز و کار مناسب در نظر گرفت. هدف خود را روشن و واضح مشخص کنید و سپس مسیر رسیدن و برنامه ریزی برای آن را نیز در نظر بگیرید. با مدیریت می توانید شکست خود را به پیروزی های شیرین تبدیل کنید.

 

شانس

یکی دیگر از دلایل احساس شکست در ما ، وابستگی به شانس است. یعنی اینکه بسیاری از اتفاقات را به بدشانسی و خوش شانسی خودمان گره می زنیم. اما اگر واقع بین باشیم و خودمان را مسئول کارها و اتفاقات بدانیم، متوجه می شویم که که بجای اتکا به شانس و اقبال باید خودمان را در راس تصمیم گیری ها و نتایج بدانیم. بنابراین، خودمان می توانیم کنترل زندگیمان را بدون در نظر گرفتن عواملی مثل شانس که این حس را به ما القا می کند اتفاقات و رویدادها تحت این عامل است ، در دست بگیریم.

دلیل اصلی احساس شکست و ناکامی ما چیست؟

برچسب زدن

آیا می دانید که برچسب زدن به خود تا چه حد می تواند بر احساس شکست موثر باشد؟ درست است برچسب زدن می تواند شما را متوقف و بی انگیزه کند. اینکه به خودتان برچسب شکست خورده بزنید، می تواند شما را تبدیل به فرد منفعل و بی انگیزه ای کند که به خودش القا کرده که شکست خورده و ناموفق است و ممکن است حتی در دفعات دیگر نیز دچار شکست شود بنابراین تلاشی نمی کند. پیشنهاد ما: چرا با خودمان حرف می زنیم

 

کلام آخر

یادمان نرود که دلایل احساس شکست ناشی از مواردی می شود که به هر یک اشاره ای داشتیم اما در نهایت شکست به ما چیزهای زیادی را یاد می دهد که درس گرفتن از آن ها باعث می شود که از به دام افتادن مجدد در آن مشکل جلوگیری شود. احساس شکست نباید زندگی تو را متوقف کند و باید همیشه در خاطرت باشد که “never give up ”  یعنی هیچ گاه تسلیم نشود. اگر بهانه ها زیاد بود تو باید قوی تر از بهانه ها باشی. Never give up ، حقیقتی که لازم است حتما در زندگی بر آن تاکید شود.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://nokeghole.com/?p=4250
اشتراک گذاری:
واتساپ

نظرات

0 نظر در مورد دلایل احساس شکست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.