انتخاب هدف در نوجوانی

486 بازدید
انتخاب هدف در نوجوانی

انتخاب هدف در نوجوانی : ما در سایت موفقیت نوک قله ابن بار به موضوع هدف گذاری پرداخته ایم. حتما برای شما نیز پیش آمده است که در سنین کم و نوجوانی به هدف خود بیندیشید و برای رسیدن به آن تلاش کنید و برنامه ریزی هایی داشته باشید. انتخاب هدف در نوجوانی باعث می شود که شما درک روشن تری از مسیر و راه خود داشته باشید و بتوانید برای هدفی که دارید برنامه ریزی داشته باشید.

 

وقتی که شما هدفی داشته باشید می دانید که می خواهید به چه چیزی دست پیدا کنید. هدف گذاری در نوجوانی باعث می شود که شما بدانید قرار است برای چه چیزی تلاش کنید و به آن برسید. هدف گذاری بهترین راهی است که سبب می شود شما برای رسیدن به موفقیت انگیزه داشته باشید. هدف گذاری باید به گونه ای منطقی و قابل حصول باشد.

بهتر است ابتدا از اهداف کوچک شروع کنید تا دستیابی به آن ها ممکن تر باشد و این گونه انگیزه درون شما ایجاد شود. اگر از اهداف سخت و پیچیده آغاز کنید ممکن است از ابتدا شما را دچار خستگی و فرسودگی کند. هدف گذاری بخش مهم و جدا نشدنی از موفقیت است. پیشنهاد ما مطالعه مقاله ” چگونه هدف گذاری کنیم؟

انتخاب هدف در نوجوانی در ابعاد مختلف شخصیتی فرد نیز بسیار تاثیر گذار است. انتخاب هدف می تواند در تثبیت اعتماد بنفس شما امری بسیار مهم باشد. هدف گذاری سبب می شود شخص الگو و روشی را برای زندگی خود داشته باشد و به لحاظ روانی آمادگی و آرامش بیشتری داشته باشد.

 

شناسایی استعداد

هدف گذاری می تواند با توجه به استعدادهای ما صورت گیرد و در زمینه هایی که استعداد داریم شناسایی شویم و برای ارتقای آنها اقدام کنیم. انتخاب هدف در نوجوانی می تواند در جهت گیری مسیر ما را کمک کند.

 اهداف زندگی افراد موفق

سیستم آموزشی

شیوه نادرست آموزشی در کشور ما سبب شده است که نوجوانان و جوانان نتوانند که به انتخاب هدف و کشف استعدادهای خود بپردازند زیرا زمانی را که باید به اهداف و خواسته ها و شناخت هویت خودشان میپرداختند،این اتفاق روی نداده است و این ناتوانی در انتخاب هدف در زندگی آینده آنان نیز تاثیر خود را نشان خواهد داد. کشف علایق و استعدادها می تواند شما را برای رسیدن به اهداف مشتاق تر کند. اگر بتوانید علایق خود را در اهداف خودتان بگنجانید انگیزه شما برای تلاش و رسیدن به هدف دوچندان می شود.

انتخاب هدف در نوجوانی شروعی برای به عهده گیری مسئولیت ها و وظایفی که فرد باید برای اینکه تبدیل به فردی مفید و تاثیرگذار باشد، است. این یک برنامه ریزی و مدیریت است که اهداف شما را از حالت بالقوه به حالت بالفعل تبدیل کند.

شرکت در گروه ها

برای اینکه اهمیت انتخاب هدف در نوجوانی را بدانید بهتر است که در گروه های اجتماعی ورود کنید و مسئولیتی را بر عهده بگیرید. رضایتی که پس از انجام این مسئولیت درون شما ایجاد می شود، تقدیری که دیگران از شما بعمل می آورند همگی عاملی است که سبب ایجاد انگیزه و شوق برای انجام یک هدف و به پایان رسیدن کار می شود. شرکت در اجتماعات و گروه ها به شما حس مفید بودن و موثر واقع شدن را می دهد.

 

صبوری

پروسه هدف گذاری و اقدامات لازم برای رسیدن به هدف یک شبه اتفاق نمی افتاد و زمان و صبوری لازم را می طلبد. اینکه در میانه راه با دودلی مواجه شوید و در رسیدن به هدف عجله داشته باشید و صبوری کافی نداشته باشید، سبب می شود که نسبت به اهداف و مسیر خود شک کنید و سست شوید. برای رسیدن به هدف ممارست و پیگیری لازم است. انتخاب هدف در نوجوانی و رسیدن به آن نیاز به تعیین مسیری روشن و تمرکز دارد.

 نوجوان هدفمند

اهداف کوتاه مدت

برای اهدافی که دارید یک تارگت و ضرب الاجل تعیین کنید. برای موعدی مشخص یک هدف را تعیین کنید و این برنامه ریزی را داشته باشید تا در آن موعد معین به آن هدف دست یابید. به منظور انجام این کار حتما روشی که شرح داده می شود را امتحان کنید. پیشنهاد می کنیم مقاله ی” چگونه باهوش تر باشیم؟ ” را مطالعه کنید.

این روش توسط آکادمی رهبری جهانی صورت گرفته و برای اهداف کوتاه مدت بسیار موثر بوده است. به این صورت است که شما باید اهداف کوچک تری را مشخص کنید و بازه زمانی که برای این اهداف مشخص می کنید کمتر از 30 روز باشد. سپس اقدام کنید و انجام دهید. این کار می تواند شما را برای انتخاب هدف در نوجوانی کمک زیادی کند و برای انتخاب هدف های اصلی در زندگی آماده تر شوید. اهداف کوتاه مدت راه را برای اهداف میان مدت و بلند مدت هموارتر می کنند.

 نکات مهم نوجوانی

شناسایی موانع

برای انتخاب هدف در نوجوانی طبیعتا موانع و مشکلات زیادی بر سر راه قرار گرفته است. برای اینکه از هدف گذاری خود دست نکشید و دلسرد نشوید، ابتدا موانع را شناسایی کنید و سپس راه های برطرف کردن این موانع شناسایی کنید و برای رفع آن اقدام کنید. اگر بخواهیم به هدف خود برسیم و نزدیکتر شویم، علاوه بر تعیین برنامه ای مشخص باید به آن هدف نیز ایمان داشته باشیم. تغییرات مثبت را برای رسیدن به هدف آغاز کنید و آنها را تقویت کنید.

 چه هدف هایی داشته باشیم

تصمیم گیری

در انتخاب هدف در نوجوانی عواملی تاثیر گذار است، از جمله والدین و تصمیم گیری هایشان که گاه قدرت انتخاب را از فرزندشان می گیرند و طبیعتا شخص از آن استقلال و انتخاب دور می شود و دیگر اعتماد به نفس تصمیم گیری و مشخص کردن هدف را ندارد. چه بسا که اگر فردی در تعیین اهداف و رسیدن به آن با مشکل مواجه شود و یا دچار شکست شود حس سرخوردگی پیدا می کند و سرزنش والدین و یا اطرافیان نیز بر تلخی این شکست می افزاید. گاه به این می اندیشند که شاید تصمیمی که دیگران برایش اتخاذ می کنند بهتر و موثر تر است.

 

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم که از انتخاب هدف در نوجوانی و تاثیر آن بر زندگی شخص سخن بگوییم. انتخاب هدف نه تنها در سلامت روان شخص تاثیر مثبت دارد، بلکه می تواند آینده شخص را دچار تغییرات فراوان کند. داشتن هدف و برنامه مدون میتواند تضمینی برای رسیدن به اهداف باشد. گام مهم تری دیگری که برای رسیدن به اهداف باید برداشت این است که علایق خود را انگیزه ای برای رسیدن به اهداف کنیم. اینکه بتوانید استعداد و علایقتان را در مسیرتان بگنجانید می تواند خود اشتیاقی برای دستیابی به اهدافتان باشد.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://nokeghole.com/?p=3810
اشتراک گذاری:
واتساپ

نظرات

0 نظر در مورد انتخاب هدف در نوجوانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.