طوفان فکری چه زمانی اتفاق می افتد؟

183 بازدید
طوفان فکری چیست

طوفان فکری چیست: این بار به سراغ موضوعی متفاوت و جدید در سایت موفیقت نوک قله رفته ایم. طوفان فکری چیست؟ به چه حالتی طوفان فکری گفته می شود؟ در واقع وضعیتی است که در آن شخص سرشار از ایده پردازی، تفکرات جدید، راه حل ها و انواع ایده های خلاقانه است که برای پیشبرد اهداف خود و گروهش کمک می کند و سعی می کند که خروجی و نتیجه بهتری را بدست آورد. شاید با واژه طوفان فکری زیاد آشنا نشده باشید اما بسیاری از همفکری ها و تفکرات دسته جمعی و حتی فردی برای حل یک مسئله همان طوفان فکری یا بارش ذهنی می باشد.


طوفان فکری در بازاریابی

اما می خواهیم بدانیم که طوفان فکری چیست و چگونه برای ما کار می کند؟ اصلا به چه دردی می خورد؟ طوفان فکری تکنیک مهم و مفیدی می باشد که کارکرد آن در حالت گروهی بیش تر و پر بازده تر است. فرض کنید که در مسیری به چالش و مشکلی بر خورده اید و قصد دارید که از گروه خود برای حل این چالش کمک بگیرید. در این مرحله با بیان مسئله به گروه خود اطلاعاتی را می دهید که آن ها نیز در جریان مسئله قرار بگیرند. توانایی حل مسئله در حالت گروهی با تفکرات مختلف در مقایسه با تفکر فردی بالاتر می رود زیرا گروهی از افراد با دیدگاه های مختلف به کمک می آیند و ممکن است از دریچه هایی به موضوع نگاه کنند که حتی شما ذهنتان به آن خطور نکرده باشد.

این که طوفان فکری چیست برای بار اول توسط “آزبورن” مطرح شد و در کتاب خود به نام “Applied Imagination” به آن اشاره کرد و و درباره حل مسائل به روش خلاقانه و با ایده پردازی پرداخت. او به اصل مهمی بسیار تاکید داشت و آن این بود که مسئله مورد بحث باید بسیار ساده بیان شود و برای همه روشن و شفاف باشد. به طوفان فکری “بارش ذهنی” نیز گفته می شود.

حال که دانستیم طوفان فکری چیست بهتر است که شرایطی را که برای طوفان فکری نیازمندیم، بررسی کنیم. این شرایط می تواند تا حدودی افراد گروه را آگاه تر کند و شرایط یکسان تری به آن ها بدهد.بنابراین می توان چارچوب هایی را تعریف کرد و طبق آن تفکرات را آغاز کرد. طوفان فکری انتهایی ندارد و می تواند هر گونه پیشنهاد را شامل شود. طوفان فکری به این معنا نیست که تنها در گروه ها و جلسات به آن بپردازیم، بارها ممکن است در خلوت خودمان دچار این حالت شده باشیم و خارج از گروه ها دچار طوفان فکری فردی شده باشیم.


طوفان فکری معکوس

پیشنهاد ما: مدیریت کردن ترس و شکست آن

 

اما در ادامه مواردی را برای داشتن جلسه ای با تفکرات مفیدتر پیشنهاد می کنیم:

  • مسئله را در ابتدا شفاف و ساده بیان کنید
  • همه به طور ازادانه نظرات خود را مطرح کنند و نگرانی از قضاوت و … نداشته باشند
  • این گونه نباشد که به تفکر و ایده های دیگران واکنش منفی نشان دهید و جسارت را از آن ها بگیرید. بلکه اجازه دهید که افراد به راحتی نظر خود را بیان کنند و حتی ایده های عجیب و غریب خود را بیان کنند. این سبب می شود دیگران نیز جرئت این کار را پیدا کنند.
  • ایده های خود را بنویسید و حتی بصورت نموداری یا گرافیکی در معرض دید دیگران قرار دهید.
  • سعی کنید که ایده های یکدیگر را تکمیل کنید تا به تفکری واحد برسید. این کار باعث می شود که ایده مورد نظر شاخ و برگ بگیرد و بتوان از طریق آن به راه حل مسئله رسید.
  • هر گونه ری اکشن منفی نسبت به سخنان هم اعم از: بی توجهی، تعجب کردن، غیر عقلانی دانستن ایده، مسخره کردن، ایجاد جو انتقادی و… ممنوع باشد و برای افراد فضایی به وجود آورید که بدانند در اظهار عقیده خود آزاد هستند.


مثال برای طوفان فکری

حال که می دانید طوفان فکری چیست، بنظر شما استفاده از این تکنیک تا چه حدی مفید است و در چه جاهایی به درد ما می خورد؟ بله درست است زمانی که در حل مسئله و رویارویی با چالشی جدید دچار مشکل می شوید و حل آن برایتان دشوارتر می شود می توانید از طوفان فکری و ایده های دیگران کمک بگیرید و علاوه بر اینکه ذهنتان باز می شود با راه حل های گوناگون نیز رو به رو می شوید.فقط کافیست نکاتی را که گفته شد در این جلسات و همفکری ها رعایت کنید تا بتوانید بازده خوبی را از آن داشته باشید. حتی ممکن است این جلسات در ابتدا نتیجه و ثمری نداشته باشد اما رفته رفته بهتر شود و به نتایج خوبی برسد.

بعد از اینکه فهمیدیم طوفان فکری چیست، حالا چگونه می تواند برای دستیابی به راه حل مناسب ما را کمک کند؟ طوفان فکری می تواند آن قدر تکرار شود که به چندین پیشنهاد برای حل مسئله مورد نظر برسد و  در نهایت از بین آن ها راه حلی را که از همه بیش تر به مسئله مورد نظر ما نزدیک تر است انتخاب کنیم و ابعاد مختلف آن را بررسی کنیم و با هم فکری ها آن را تکمیل تر کنیم و در نهایت به بهترین شکل ممکن آن را عملی و اجرا کنیم.

می توان برای جلب کمک دیگران حتی اگر از ابعاد مختلف قضیه آگاه نباشند، به سهولت توضیحات خود را ارائه دهیم و آن ها را روشن کنیم. می توان از روش های نموداری، بصری و … نیز استفاده کرد. از روش هایی استفاده کنید که در کوتاه ترین زمان ممکن مسئله را برای فرد روشن کند نه اینکه او را خسته کند. همچنین می توانید مقاله ی ” تاثیر روانشناسی در زندگی ” را مطالعه کنید.


طوفان فکری یا بارش فکری چیست

کلام آخر

همه ما در طول زندگی خود با مشکلات و چالش های جدید روبرو می شویم و در صدد حل آن ها بر می آییم اما گاها توانایی حل مسئله به تنهایی را نداریم. در این گونه مواقع نیاز است که بدانید طوفان فکری چیست تا بتوانید از آن در راستای حل مسائل خود بهره ببرید. طوفان فکری چند نفره و گروهی می تواند به شما گزینه های مختلف را دهد و ذهن شما را باز تر کند و با پیشنهادهای گوناگون باعث توسعه تفکرات و راه حل ها شود. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و بتوانید از این تکنیک در راستای حل مسائل خود بهره ببرید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://nokeghole.com/?p=4912
اشتراک گذاری:
واتساپ

نظرات

0 نظر در مورد طوفان فکری چه زمانی اتفاق می افتد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.